Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koiranomistaja, nyt tarkkana metsässä! Nämä sienet ovat koiralle vaarallisia – jopa kuolema uhkaa

Jos epäilet, että koirasi on syönyt myrkyllistä sientä, ota heti yhteyttä eläinlääkäriin. Jos mahdollista, ota mukaasi sieni tai kuva sienestä, jota epäilet tai tiedät koirasi syöneen. Agria Eläinvakuutus

Sirpa Repo

Suomessa on useita koiralle vaarallisia sieniä. Perussääntö on, että jos sieni on ihmiselle myrkyllinen, se on myrkyllinen myös koiralle.

Koiralle vaarallisia myrkkysieniä Suomessa ovat punakärpässieni, ruskokärpässieni, pantterikärpässieni, valkoinen kärpässieni, kavalakärpässieni, suippumyrkkyseitikki ja korvasieni.

Koiralle myrkylliset sienet voivat aiheuttaa vatsavaivoja ja muita myrkytyksen oireita. Pahimmillaan myrkytys voi johtaa koiran menehtymiseen. Jo pelkästään sienen nuoleminen voi aiheuttaa koiralle myrkytyksen oireita.

Sienten aiheuttamat myrkytykset koirilla ovat suhteellisen harvinaisia. Suurin osa koirista ei syö metsästä löytämiään sieniä.

Yleisimpiä myrkytyksen oireita ovat oksentelu ja ripuli. Jotkut oireet voivat ilmetä vasta muutaman päivän kuluttua.

Muun muassa suippumyrkkyseitikki aiheuttaa koiralle munuaisvaurioita. Niiden oireet saattavat näkyä vasta usean päivän kuluttua sienen syömisestä, jolloin munuaisvaurio voi olla ehtinyt edetä jo hyvinkin vakavaksi.

Lue myös: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut