Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen musiikkiklubi aloittaa koronapassikokeilun – koronapassin esittäminen lipuntarkastuksen yhteydessä on vapaaehtoista

Tamperelainen musiikkiklubi G Livelab aloittaa koronapassikokeilun syyskauden konserteissaan.

Koronapassia kysytään lipuntarkastuksen yhteydessä, ja sen esittäminen on vapaaehtoista.

Koronapassikokeilu toteutetaan yhteistyössä musiikkiklubin omistavan Muusikkojen liiton kanssa ja sen avulla halutaan mahdollistaa kulttuuritapahtumien laajempi avaaminen.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela kertoo STT:lle, että G Livelab haluaa koronapassin testaamisella osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun koronapassista ja tapahtuma-alan rajoituksista.

Kokeiluun liittyy kävijätutkimus, jonka avulla selvitetään asiakkaiden halukkuutta käyttää koronapassia. Kyselyssä kerätään palautetta koronapassin vaikutuksista asiakkaiden turvallisuuden tunteeseen ja haluun käydä konserteissa.

Kokeilusta tehdään myös opinnäytetyö.

Saarelan mukaan Suomen lainsäädäntö ei salli ottaa käyttöön pakollista koronapassia, minkä vuoksi ei voida kysyä, miten pakollinen koronapassi vaikuttaa asiakkaiden kokemuksiin ja turvallisuuden tunteeseen käydä tapahtumissa.

Tutkimuksen tulokset toimitetaan edunvalvontajärjestöjen käyttöön tukemaan koronapassin käyttöönottoa laajemmin tapahtumissa.

Todistus löytyy Omakannasta

Todistukset saadusta rokotteesta, sairastetusta koronataudista ja voimassa olevista koronatesteistä löytyvät Omakanta-palvelusta.

Saarelan mukaan passin voi näyttää suoraan Omakannasta. Passin voi myös liittää muissa valtioissa käytössä oleviin koronapassisovelluksiin.

Sovellukset muuttavat Omakannasta löytyvät tiedot sellaiseen muotoon, että passin tarkastaja ei näe, onko passi saatu rokotuksen, sairastamisen vai testin kautta.

– Tämä on se oikeudellinen ongelma, että ihmisten terveystietoja ei pidä kysellä. Tämän vuoksi muissa maissa on käytössä applikaatio, Saarela kertoo.

Koronapassin voi näyttää G Livelabin lipuntarkastuksen yhteydessä myös tulosteena tai valokuvana.

G Livelabin kokeilu ei kohdistu alaikäisiin lapsiin.

Saarelan mukaan kokeilu jatkuu ainakin syyskauden ajan.