Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS: Suomen Kabulin-lähetystön vartijat polttaneet työtodistuksiaan – pelkäävät joutuvansa Talebanin kynsiin

Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi oltuaan kuultuna eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ylimääräisessä Afganistanin tilannetta sekä suomalaisten maasta evakuointia käsittelevässä kokouksessa Helsingissä 18. elokuuta 2021. Mikko Stig

STT

Suomen Kabulin-suurlähetystön entiset henkivartijat piileskelevät, ovat polttaneet työtodistuksiaan sekä vaihtaneet osoitteitaan ja puhelinnumeroitaan, kertoi Helsingin Sanomat keskiviikkona.

Helsingin Sanomat tavoitti puhelimitse neljä suurlähetystössä alihankintasopimuksella työskennellyttä miestä, jotka esiintyvät jutussa nimettöminä turvallisuussyistä.

Miehet kertoivat Helsingin Sanomille pelkäävänsä, että joutuvat Talebanin kidutettaviksi tai tappamiksi, jos heidän työsuhteensa ulkomaan edustustossa selviää.

Yksi henkivartijoista kertoi HS:lle ihmettelevänsä, miksi he eivät ole evakuoitavien joukossa, vaikka ovat panneet henkensä alttiiksi suomalaisten puolesta. Helsingin Sanomien mukaan henkivartijoina toimineet haastateltavat eivät ole niiden henkilöiden joukossa, joita Suomi on evakuoimassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut