Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Latvian Riiassa yli 5 000 osoitti mieltänsä koronarajoituksia vastaan

STT–AFP

Latvian pääkaupungissa Riiassa yli 5 000 ihmistä kerääntyi keskiviikkona osoittamaan mieltänsä koronavirusrajoituksia vastaan. Mielenosoituksessa protestoitiin myös hallituksen suunnitelmaa tehdä rokotteen ottamisesta pakollista monille työntekijöille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyse oli Baltian maan suurimmasta mielenosoituksesta vuosikymmeneen. Mielenosoituksessa vaadittiin pääministeri Krisjanis Karinsin eroa ja parlamenttia torjumaan tiukemmat rajoitukset.

Enimmäkseen ilman maskia liikkuneet mielenosoittajat huusivat iskulauseita vapauden puolesta marssiessaan presidentin ja pääministerin asuintalojen ohi. Nykyiset rajoitukset Latviassa eivät edellytä maskin käyttöä ulkotilatapahtumissa.

Latviassa todettiin keskiviikkona 180 uutta koronatartuntaa. Koko pandemian aikana 1,9 miljoonan asukkaan maassa on todettu yli 140 500 tartuntaa ja 2 566 koronavirukseen liitettyä kuolemaa.

Tähän mennessä vähintään yhden rokoteannoksen on Latviassa saanut 43 prosenttia kansasta ja 38 prosenttia on täysin rokotettu, kertoi uutistoimisto BNS.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut