Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koiria saa taas juoksuttaa vapaana – muista kuitenkin nämä tärkeät säännöt

Koiran pitäminen vapaana taajama-alueilla on sallittua vain koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla. Arkisto/Sirpa Repo

Sirpa Repo

Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika päättyi koko maassa perjantaina.

Vaikka kiinnipitoaika päättyi tulee koiran vapaana pitämiseen olla lupa maanomistajalta tai metsästysoikeuden haltijalta. Vaikka koira olisi vapaana, tulee sen olla aina omistajan hallittavissa.

Taajamassa koira on pidettävä aina kytkettynä. Järjestyslain mukaan koiran pitäminen vapaana taajama-alueilla on sallittua vain koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla. Näilläkin alueilla koiran tulee aina olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Järjestyslaissa määrätään myös, että koiraa ei saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle vastaavalle juoksuradalle.

Yleisille uimarannoille, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle koiraa ei saa viedä ellei sitä ole erikseen sallittu. Poikkeuksena ovat merkityt koiraladut.

Luonnonsuojelualueilla koira on pidettävä kytkettynä ympäri vuoden.

Metsästyslain mukaan koirat on pidettävä kytkettyinä maaliskuun alusta aina elokuun 19. päivään asti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut