Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Facebookilta uusia turvallisuuskäytäntöjä afganistanilaisten käyttäjiensä suojaksi – Talebaneilta palvelun käyttö estettiin jo aiemmin

Sosiaalisen median palvelu Facebook on julkaissut uusia turvallisuuskäytäntöjä afganistanilaisten käyttäjiensä suojaksi. Talebanit somejätti esti palvelustaan jo aiemmin.

Facebook noudatti aktivistien, toimittajien ja kansalaisten suosituksia, ja nyt palvelun käyttäjien on mahdollista piilottaa julkaisunsa ihmisiltä, joita eivät tunne. Myös kuvapalvelu Instagramin käyttäjät Afganistanissa saavat ohjeita keinoista käyttäjätiliensä suojelemiseksi.

– Työskentelemme läheisesti kumppaneidemme kanssa tarjotaksemme kaiken tuen mitä pystymme ihmisten suojelemiseksi, tviittasi Facebookin turvallisuusjohtaja Nathaniel Gleicher.

Gleicherin mukaan yhtiö on tilapäisesti poistanut mahdollisuuden tarkastella yksittäisen käyttäjän kaverilistaa tai hakea käyttäjän ystävälistaa Afganistanissa. Näin se pyrkii estämään riskin siitä, että Taleban voisi hakea etsimäänsä ihmistä.

Facebook ilmoitti pitäneensä Talebaneja jo vuosia terroristiryhmänä, minkä vuoksi sen toimintaa on estetty yhtiön omistamilla alustoilla kuten Instagramissa ja viestipalvelu WhatsAppissa.