Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Facebookilta uusia turvallisuuskäytäntöjä afganistanilaisten käyttäjiensä suojaksi – Talebaneilta palvelun käyttö estettiin jo aiemmin

Facebookin käyttäjien Afhanistanissa on nyt mahdollista piilottaa julkaisunsa ihmisiltä, joita eivät tunne. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sosiaalisen median palvelu Facebook on julkaissut uusia turvallisuuskäytäntöjä afganistanilaisten käyttäjiensä suojaksi. Talebanit somejätti esti palvelustaan jo aiemmin.

Facebook noudatti aktivistien, toimittajien ja kansalaisten suosituksia, ja nyt palvelun käyttäjien on mahdollista piilottaa julkaisunsa ihmisiltä, joita eivät tunne. Myös kuvapalvelu Instagramin käyttäjät Afganistanissa saavat ohjeita keinoista käyttäjätiliensä suojelemiseksi.

– Työskentelemme läheisesti kumppaneidemme kanssa tarjotaksemme kaiken tuen mitä pystymme ihmisten suojelemiseksi, tviittasi Facebookin turvallisuusjohtaja Nathaniel Gleicher.

Gleicherin mukaan yhtiö on tilapäisesti poistanut mahdollisuuden tarkastella yksittäisen käyttäjän kaverilistaa tai hakea käyttäjän ystävälistaa Afganistanissa. Näin se pyrkii estämään riskin siitä, että Taleban voisi hakea etsimäänsä ihmistä.

Facebook ilmoitti pitäneensä Talebaneja jo vuosia terroristiryhmänä, minkä vuoksi sen toimintaa on estetty yhtiön omistamilla alustoilla kuten Instagramissa ja viestipalvelu WhatsAppissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut