Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kurikan jäärataonnettomuudesta syytteet kolmelle – maaliskuussa 2020 tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 14-vuotias poika

Jäärataonnettomuus Kurikan Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla on johtanut syytteisiin. Viime vuoden maaliskuussa tapahtunut onnettomuus johti 14-vuotiaan pojan kuolemaan.

Syyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan. Yhtä syytetään kuolemantuottamuksesta ja kahta maastoliikennerikkomuksesta. Kuolemantuottamuksesta syytetty henkilö on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen, kerrotaan Syyttäjälaitoksen tiedotteessa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että jääradalla ajaneen auton teini-ikäinen kuljettaja oli osunut renkaalla jäässä olleeseen reikään. Auto kääntyi katolleen, ja perässä tullut auto osui etummaiseen lievästi.

Molemmat autot vajosivat jään lävitse, ja etummaisen auton 14-vuotias apukuljettaja hukkui. Muut kolme nuorta selviytyivät ulos autoista.

Nuoria ei epäillä rikoksesta. Rikostutkinnassa ja syyteharkinnassa on ollut kyse siitä, olivatko aikuiset vastuussa radan tapahtumista ja jääradan kunnosta. Onnettomuuden tapahtuessa jääradalla oli poliisin mukaan kaksi aikuista.

Kolmen henkilön osalta syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset. Perusteena on se, että heidän osaltaan ei ole ollut näyttöä osallistumisesta rikokseen.

Juttu käsitellään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa, mutta käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.