Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Avi hyväksyi Kansallisoopperan järjestelyt ennakkotarkastuksessa, lohkotus saatu toteutettua – uusi päätös yleisörajoituksista ensi viikolla

Kansallisoopperan järjestelyt todettiin tarkastuskäynnillä avin määräyksen ja lainsäädännön mukaisiksi. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

Minja Viitanen / STT

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) ja Helsingin kaupunki ovat todenneet, että Suomen kansallisoopperan järjestelyt ovat avin asettamien koronarajoitusten mukaisia, vahvistaa viestintäpäällikkö Johanna Koskela Etelä-Suomen avista STT:lle.

Helsingin kaupunki kävi Kansallisoopperassa eilen torstaina ennakkotarkastuskäynnillä avin valvontapyynnön pohjalta. Koskelan mukaan siellä todettiin, että oopperan järjestelyt ovat avin määräyksen ja lainsäädännön mukaisia.

– Eli ooppera on saanut toteutettua järjestelyt niin, että siellä ne lohkotkin sitten toteutuvat, hän sanoo.

Kansallisooppera oli aikaisemmin ilmoittanut, että se ei aio noudattaa vaatimusta katsomolohkoista tänään perjantaina esitettävässä Cavalleria Rusticana & Pajatso -teosparin ensi-illassaan.

Myös Kansallisoopperan pääjohtaja Gita Kadambi kertoi STT:lle eilen torstaina avin todenneen turvallisuustoimet sääntöjen mukaisiksi. Hänen mukaansa oopperassa voidaan esittää tästä päivästä alkaen.

Aluehallintovirastolta uusi päätös ensi viikolla

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) julkaisi eilen uuden ohjauskirjeen, jossa se esitti yleisötapahtumien rajoitusten lieventämistä kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla tietyin ehdoin. STM:n ohjauskirje ei kuitenkaan ole oikeudellisesti sitova, vaan avi tekee rajoituksista lopullisen päätöksen ohjauskirjeen ja asiantuntijoilta saamansa arvion mukaan.

Viestintäpäällikkö Koskelan mukaan uutta päätöstä ei ehditä tehdä enää tällä viikolla. Uusi päätös tehdään ensi viikolla, kun kaikki pohjatiedot ja arviot on saatu kasaan harkintaa varten.

– Voisin uskaltaa sanoa, että ei vielä varmastikaan maanantaina. Sen tarkemmin en uskalla vielä sanoa, hän kommentoi uuden päätöksen valmistumisaikaa.

Lounais-Suomen avin johtaja Heikki Mäki kommentoi eilen Helsingin Sanomille , että STM:n ohjauskirjeen mukaiset rajoitusten lievennykset ovat "täysi mahdottomuus".

– Meillä on kuusi aluehallintovirastoa, lukemattomia erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia, yleisiä kokouksia eri tiloissa, kymmeniä elokuvateattereita ja niin edelleen. Ei aluehallintovirastolla ole mitään edellytyksiä arvioida esimerkiksi kaikkien erilaisten tilojen ilmanvaihtoa tai niihin kulkua. Oma arvioni on, että tästä tulee täysi mahdottomuus, Mäki kertoi lehdelle.

Koskela ei ota vielä kantaa ohjauskirjeen sisältöön.

– Me arvioimme tätä rauhassa ja keskustelemme alueellisten asiatuntijatahojemme kanssa. Tarkemmin ei nyt ole tässä vaiheessa kommentoida ohjauskirjeen sisältöä. Ensi viikolla palataan tarkemmin asiaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut