Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Moni suomalainen hakee kalastuksesta apua ahdistukseen

ESS

Yli neljännes suomalaisista on saanut kalastuksesta tai kalareissusta apua, kun omat tai maailman asiat ovat alkaneet ahdistaa. Tämä käy ilmi Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Noin kolmasosa kyselyyn vastaajista totesi, ettei ole koskaan kokeillut kalastusta, mutta voisi kokeilla. Vain vajaa neljäsosa ei uskonut, että kalastuksesta olisi apua.

SVK:n tiedotteen mukaan kalastus on hyödyllinen luontoharrastus, joka lisää harrastajansa ulkoilua ja liikkumista. Se vaikuttaa tutkitusti positiivisesti paitsi fyysiseen, myös sosiaaliseen ja ennen kaikkea psyykkiseen hyvinvointiin.

– Luonto ja kalastus elvyttävät ja rentouttavat mielen sekä antavat vastapainoa nopearytmiselle elämäntyylille. Kalalle lähtö auttaa katkaisemaan myös jatkuvaa tietotulvaa älylaitteiden ja näyttöpäätteiden äärellä. Monet hakevatkin kalastuksesta juuri tyyneyttä ja rauhaa luonnon helmassa luonnon ääniä kuunnellen, toteaa SVK:n tiedottaja Jaana Vetikko.

Suomen kuhakanta kasvussa viime vuonna, saalis pieneni

Uppohako olikin hauki – heinäkuun helteet liikaa kaloille ja kalamiehille

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut