Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat koronarokotteen ottamiseen

Työmarkkinakeskusjärjestöt kertovat kannanotossaan, että ne kannustavat suomalaisia koronarokotteen ottamiseen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Työmarkkinakeskusjärjestöt kertovat kannanotossaan, että ne kannustavat suomalaisia koronarokotteen ottamiseen. Ne katsovat koronarokotusten takaavan, että yhteiskuntaa päästään avaamaan ja siten turvataan työpaikkoja.

Työnantajalla on työturvallisuuslakiin perustuva velvollisuus tarpeellisilla toimenpiteillä huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä, keskusjärjestöt huomauttavat. Niiden mukaan työnantajan pitää myös arvioida koronatartuntojen riskiä työpaikalla ja pitää riskinarviointi ajan tasalla.

Keskusjärjestöjen mukaan työpaikoilla tulee kuitenkin yhä huolehtia maskien käyttämisestä, turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Kannanoton takana ovat SAK, Akava, STTK, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kuntatyönantajat KT, Kirkon työmarkkinalaitos KiT ja Valtion työmarkkinalaitos.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut