Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel teki jälleen ilmaiskuja vuosia saarrossa olleelle Gazan kaistalle, josta tehtiin ilmapalloiskuja Israeliin

Israel on tehnyt jälleen ilmaiskuja vuosia saarrossa olleelle Gazan kaistalle. Ilmaiskuja edelsivät Gazasta käsin Israelin puolelle tehdyt ilmapalloiskut, jotka aiheuttivat tulipaloja maan eteläosassa.

Tapahtumia nimettömänä kommentoineen palestiinalaisen turvallisuuslähteen mukaan Israelin maanantaina tekemistä ilmaiskuista ei aiheutunut henkilövahinkoja. Aineellisia vahinkoja iskut sen sijaan saivat aikaan. Iskut kohdistuivat kaistalla sijaitseviin Gazan kaupunkeihin Khan Younisiin ja Jabaliaan.

Palestiinalaislähteen mukaan äärijärjestö Hamasille uskolliset taistelijat olivat ampuneet Israelin lentokoneita kohti.

Israelin armeija kertoi tiedotteessa hävittäjiensä tehneen iskuja Hamasin kohteisiin. Ainakin yksi armeijan mainitsemista kohteista sijaitsi lähellä siviiliasutusta ja paikallista koulua.

Armeijan mukaan iskut olivat vastaus Hamasin Israelin puolelle tekemiin ilmapalloiskuihin. Israel vastaa usein Gazasta tehtyihin ilmapalloiskuihin ilmaiskuilla.

Takana väkivaltainen viikonloppu

Lauantaina Israelin ja Gazan rajalla Israelin asevoimien ja mielenosoittajien yhteenotossa loukkaantui tai haavoittui kymmeniä. Vakavasti haavoittuneiden joukossa on 13-vuotias palestiinalaispoika ja israelilaispoliisi.

Viikonlopun kärjistyminen tapahtui kolme kuukautta toukokuisen tulitauon solmimisen jälkeen. Israel ja Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista.

Saarto vaikuttaa palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään noin Espoon kokoisessa Gazassa. Israel päätti saartaa alueen vuonna 2007, kun Hamas oli noussut valtaan Gazassa.