Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Ruskolla maanantai-iltana ammutulla poliisilla ei ole hengenvaaraa, poliisi valvoo tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista, Ukrainassa juhlitaan vuonna 1991 tapahtunutta itsenäistymistä

Varsinais-Suomessa Ruskolla maanantai-iltana ammutulla, sairaalahoitoon viedyllä poliisilla ei ole hengenvaaraa, kertoo keskusrikospoliisi. Poliisia ampunut henkilö kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikostarkastaja Aki Lahtinen keskusrikospoliisista kertoo STT:lle, että poliisia ampunut henkilö oli miespuolinen. Lahtinen ei kuitenkaan kerro tarkempia tietoja ampujasta.

Myös ampumatilanteessa haavoittunut poliisi käytti asettaan tapauksen aikana. Keskusrikospoliisin mukaan asiasta ei voida tiedottaa niin kauan, kun poliisin aseenkäyttöä koskeva selvitystyö on kesken.

Koska poliisia ampunut mies on menehtynyt, murhayrityksenä tutkitun asian esitutkinta päätetään.

Poliisi valvoo tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista

Poliisi valvoo tänään tehostetusti suojateiden turvallisuutta ja suojatiesääntöjen noudattamista.

Poliisin tiedotteen mukaan valvontaa suunnataan erityisesti ajoneuvojen kuljettajiin ja heidän liikennekäyttäytymiseensä.

Valvonnassa puututaan muun muassa tapauksiin, joissa kuljettaja laiminlyö esteettömän kulun suojatien yli, kun jalankulkija on jo suojatiellä tai valmistautumassa ylittämään tien.

Lisäksi keskitytään tilanteisiin, joissa ajoneuvon tulee hidastaa tai pysäyttää kulkunsa ennen suojatietä, kun näkyvyys suojatielle on rajoittunut.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin puhuvat tänään suurlähettiläskokouksessa

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) puhuvat tänään suurlähettiläskokouksessa. Sekä Niinistö että Marin pitävät puheenvuoronsa vuosittain järjestettävässä tapahtumassa aamupäivän aikana.

Molempien odotetaan ottavan puheenvuorossaan esille Afganistanin tilanteen. Suomeen saapui esimerkiksi maanantaiaamuna 102 ihmistä, jotka on evakuoitu Afganistanista.

Suomi on luvannut turvaa 170 ihmiselle, jotka ovat olleet Suomen Kabulin-suurlähetystön, EU-edustuston tai sotilasliitto Naton työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään.

Saksan ja Belgian kokemien tuhotulvien todennäköisyys Euroopassa jopa yhdeksänkertaistunut ilmastonmuutoksen vuoksi, sanoo tutkimus

Saksassa ja Belgiassa viime kuussa koettujen tuhoisien tulvien riski oli kasvanut Euroopassa ilmastonmuutoksen vuoksi jopa yhdeksänkertaiseksi entiseen verrattuna, esittää uusi kansainvälinen tutkimus.

Heinäkuun puolenvälin rankkasateissa ja tulvissa sai surmansa ainakin 220 ihmistä Saksassa ja Belgiassa. Saksan pahiten tulvineilla Ahrin ja Erftin jokien alueilla satoi jopa 93 millimetriä päivässä. Ilmastonmuutoksen arvellaan kasvattavan muun muassa poikkeuksellisten rankkasateiden todennäköisyyttä.

Uusilla tutkimusmenetelmillä tutkijat pystyvät esittämään tarkempia arvioita siitä, miten ilmastonmuutos on vaikuttanut yksittäisten luonnonkatastrofien todennäköisyyteen. (Lähde: AFP)

Ukrainassa juhlitaan vuonna 1991 tapahtunutta itsenäistymistä Neuvostoliitosta

Ukrainassa juhlitaan tänään 30 vuotta sitten tapahtunutta itsenäistymistä Neuvostoliitosta. Itsenäistyminen toteutui pian Neuvostoliitossa tehdyn epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.

Ukraina julistautui itsenäiseksi 24. elokuuta 1991. Joulukuussa samana vuonna pidetyssä kansanäänestyksessä 80 prosenttia kannatti Ukrainan itsenäistymistä Neuvostoliitosta.

Tänään Ukrainan itsenäisyysparaatiin osallistuu myös Suomen Puolustusvoimat asettamalla siihen lippuvartion. Se koostuu kolmesta Kaartin jääkärirykmentin henkilökuntaan kuuluvasta sotilaasta. Lippuna käytetään kielekkeistä valtiolippua.

Seksuaaliahdistelusyytösten vuoksi eronnut New Yorkin kuvernööri Cuomo väitti jäähyväispuheessaan joutuneensa ajetuksi virasta

Yhdysvalloissa virastaan New Yorkin osavaltion kuvernöörinä eronnut vaikutusvaltainen demokraattipoliitikko Andrew Cuomo väitti jäähyväispuheessaan joutuneensa ajojahdin kohteeksi. Cuomon eron syynä olivat syytökset seksuaalisesta ahdistelusta. Osavaltion oikeusministerin määräämän tutkinnan mukaan Cuomo oli ahdistellut yhteensä 11 naista.

Esinauhoitetussa puheessaan viimeisenä työpäivänään Cuomo väitti häneen kohdistetun tutkinnan olleen suunniteltu ajamaan hänet virastaan. Cuomo sanoi totuuden tulevan ilmi ajan myötä.

Yhdysvaltain neljänneksi väkirikkaimman New Yorkin osavaltion johtoon nousee varakuvernööri Kathy Hochul. Cuomo johti osavaltiota vuosikymmenen ajan kolmella kaudellaan. (Lähde: AFP)

Israel teki jälleen ilmaiskuja vuosia saarrossa olleelle Gazan kaistalle, josta tehtiin ilmapalloiskuja Israeliin

Israel on tehnyt jälleen ilmaiskuja vuosia saarrossa olleelle Gazan kaistalle. Ilmaiskuja edelsivät Gazasta käsin Israelin puolelle tehdyt ilmapalloiskut, jotka aiheuttivat tulipaloja maan eteläosassa.

Tapahtumia nimettömänä kommentoineen palestiinalaisen turvallisuuslähteen mukaan maanantaisista ilmaiskuista ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Israelin armeija kertoi tiedotteessa hävittäjiensä tehneen iskuja Hamasin kohteisiin. Sen mukaan iskut olivat vastaus Hamasin Israelin puolelle tekemiin ilmapalloiskuihin.

Saarto vaikuttaa palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään noin Espoon kokoisessa Gazassa. Israel päätti saartaa alueen vuonna 2007, kun Hamas oli noussut valtaan Gazassa. (Lähde: AFP)

West Ham kukisti Leicesterin 4–1 – Michail Antoniosta tuli seuransa paras maalintekijä Valioliigassa

West Ham nousi maanantai-iltana viidenneksi puhtaalla pelillä kautensa jalkapallon Englannin Valioliigassa aloittaneeksi joukkueeksi, kun se kukisti kotikentällään Leicesterin 4–1 liigan kakkoskierroksella. Pelin kirkkain tähti oli West Hamin Michail Antonio, josta tuli kahdella maalillaan seuran paras maalintekijä Valioliigassa yhteensä 49 maalilla.

Antonion neljän minuutin sisällä toisistaan tekemät maalit viimeistelivät West Hamin voiton toisella puoliajalla 80. ja 84. minuutilla. Näistä maaleista jo ensimmäinen sinetöi ennätyksen, sillä ennen ottelua hän oli maalintekijänä tasoissa Paolo Di Canion 47 maalin kanssa.

Avauskierroksella West Ham voitti Newcastlen vieraissa 4–2. (Lähde: AFP)