Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi suoritti metsästäjien tehovalvonnan – kiikkiin jäi humaltunut mönkijäkuski, joka ajeli yleisellä tiellä suojaamaton ase sylissä

Valvonnan aikana tavoitettiin 611 metsästäjää, joista parillekymmenelle annettiin huomautus. Mari Waali
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Poliisilla oli viime viikonloppuna käynnissä karhun- ja sorsanmetsästyksen aloittamista seurannut tehovalvonta. Valvonta toteutettiin yhteistyössä Rajavartiolaitoksen, Riistanhoitoyhdistysten ja Metsähallituksen erävalvojien kanssa koko maassa.

Valvonnan aikana tavoitettiin yhteensä 611 metsästäjää.

Poliisi kirjasi valvonnan yhteydessä yhteensä 20 huomautusta, yhden rikesakkomääräyksen, kaksi sakkovaatimusta ja yhden rikosilmoituksen. Yleisin nimike oli metsästysrikkomus.

– Valtakunnallisesti voidaan todeta, että pääsääntöisesti metsästäjät noudattavat metsästyslain säännöksiä erittäin hyvin, ja valvonnassa havaitut rikkeet olivat vähäisiä ja lieviä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Ainoa valvonnassa ilmennyt vakava laiminlyönti oli tapaus, jossa metsästäjä kuljetti rekisteröimätöntä mönkijää yleisellä tiellä alkoholin vaikutuksen alaisena. Metsästäjä ei käyttänyt kypärää ja hänellä oli sylissään suojaamaton ja lataamaton ampuma-ase. Kaiken lisäksi hänen riistanhoitomaksunsakin oli maksamatta.

Metsästäjää epäillään rattijuopumuksesta sekä metsästysrikkomuksista. Paikallinen poliisi arvioi, menettääkö henkilö törttöilynsä seurauksena aseenkantolupansa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut