Amnesty: Qatar ei tutki helteessä kuolleiden siirtotyöläisten kuolinsyitä eikä maksa omaisille korvauksia

Qatarin viranomaiset ovat jättäneet tutkimatta tuhansia siirtotyöläisten kuolemia kuluneella vuosikymmenellä, vaikka on ollut olemassa todisteita kuolemien ja surkeiden työolojen välisestä yhteydestä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tuore raportti.

Kuolemat on rutiinimaisesti luokiteltu luonnollisista syistä aiheutuneiksi, minkä vuoksi omaisilla ei ole myöskään ollut oikeutta korvauksiin.

– Kun verrattain nuoret ja terveet miehet kuolevat äkkiä oltuaan pitkään töissä kovassa kuumuudessa, herää vakavia kysymyksiä työturvallisuudesta Qatarissa. Näiden asioiden jättäminen tutkimatta loukkaa oikeutta elämään ja jättää omaiset yksin tuskallisten, vastausta vaille jääneiden kysymysten äärelle, sanoi järjestön johtoon kuuluva Steve Cockburn tiedotteessa.

Äärimmäisessä, liki 40 asteen helteessä työskenteleviä ei ole viime aikoihin saakka suojattu millään muulla tavalla kuin kieltämällä työnteko kuumimpien tuntien ajaksi heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Muina aikoina rajoituksia ei ole ollut.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut