Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meksikolaisliike arvioi, että maassa on yli 50 000 tunnistamatonta ruumista

Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevassa Meksikossa on vuosittain surmattu yli 300 000 ihmistä vuodesta 2006 alkaen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Meksikossa on noin 52 000 tunnistamatonta ruumista joukkohaudoissa tai osana rikosteknisiä tutkimuksia. Näin arvioi liike, joka edustaa kadonneiden ihmisten perheitä.

Liikkeen raportin mukaan 60 prosenttia ruumiista on joukkohaudoissa julkisilla hautausmailla. Muiden arvioidaan olevan rikosteknisiä tai oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia tekevissä paikoissa kuten yliopistoissa tai paikoissa, joita maan hallinto ei ole halunnut tunnustaa.

Ryhmän mukaan väkivaltaisuuksista kärsivällä Meksikolle on edessään syvä oikeuslääketieteellinen kriisi. Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevassa Meksikossa on surmattu yli 300 000 ihmistä vuodesta 2006 alkaen. Tuolloin maan asevoimat liittyivät huumeiden vastaiseen sotaan.

Hallituksen tilastojen mukaan ympäri Meksikoa on kadoksissa yli 82 000 ihmistä.

----

Juttua on korjattu 28.8. Meksikossa on surmattu yli 300 000 ihmistä vuodesta 2006 alkaen, ei vuosittain yli 300 000 ihmistä vuodesta 2006 alkaen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut