Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Suomessa raportoitu 617 uutta koronatartuntaa – pääkaupunkiseudun yleisötilaisuuksien lohkovelvoite todennäköisesti kumotaan

Yhteensä koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa reilut 127 000. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Anniina Korpela, Emmi Tilvis ja Minja Viitanen / STT

Suomessa on todettu 617 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 429 tartuntaa, mikä on 1 877 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa reilut 127 000.

Eilen maanantaina THL kertoi, että Suomessa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 97 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli 20 ihmistä.

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus on Suomessa 152 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Tätä edeltävältä kahden viikon jaksolta ilmaantuvuusluku oli 186.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (263) ja Kainuun (238) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten koronaa on suhteessa väkilukuun puolestaan Ahvenanmaan (10), Länsi-Pohjan (24) ja Pohjois-Savon (45) sairaanhoitopiireissä. Luvut ovat pyöristettyjä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa 3,99 miljoonaa ihmistä eli 71,8 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen on saanut 2,76 miljoonaa ihmistä eli 49,7 prosenttia väestöstä.

Annettujen rokoteannosten määrä on lisääntynyt kaikkiaan eilisestä noin tuhannella.

Rokotetietojen kertymisessä THL:n rekisteriin voi olla suurta vaihtelua eri viikonpäivien välillä.

Yleisötilaisuuksien lohkovelvoite kumottavaksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on kumoamassa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti yleisötilaisuuksien järjestämistä koskevan lohkovaatimuksen. Lisäksi avi varautuu kahden metrin turvavälivelvoitteen poistamiseen.

Rajoituskokonaisuutta arvioidaan vielä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtaman koronakoordinaatioryhmän kanssa torstaina. Uudenmaan alueen uudet rajoituspäätökset voisivat avin mukaan tulla voimaan ensi viikon alussa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaisessa kokouksessaan suosittaa Etelä-Suomen aville yleisötilaisuuksien lohkomisvaatimuksesta sekä kahden metrin turvavälivaatimuksesta luopumista.

Sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa lohkomisesta voidaan koronakoordinaatioryhmän mukaan luopua, mikäli yleisökapasiteetti rajataan 50 prosenttiin. Ulkotiloissa lohkomisesta voidaan luopua, mikäli yleisökapasiteetti rajataan 75 prosenttiin.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kahden metrin turvavälivelvoite on toistaiseksi voimassa koko Uudenmaan alueella ja lisäksi Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Avin mukaan turvavälivelvoitteesta luovutaan mahdollisuuksien mukaan myös näillä alueilla, ja asiaa arvioidaan alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä tällä viikolla.

Pirkanmaa ja Etelä-Karjala jatkavat leviämisvaiheessa

Pirkanmaan ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueet pysyvät edelleen koronan leviämisvaiheessa, tiedottavat sairaanhoitopiirit.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on parantunut hieman. Alueellinen tilannekuvaryhmä suosittaa Etelä-Suomen aville, että myös Etelä-Karjalassa luovuttaisiin kahden metrin turvavälistä ja siirryttäisiin käyttämään sisätiloissa 50 prosenttia normaalista täyttöasteesta.

Etätyö- ja etäkokoussuositusta jatketaan lokakuun loppuun saakka.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä totesi tiistaina, että rokotuskattavuus tulee saada vielä laajemmaksi, jotta rajoituksista voidaan luopua.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on 86 tapausta 100 000 asukasta kohden kuluneen kahden viikon ajalta. Sairaalahoidon tarve on viime viikkoon nähden pysynyt ennallaan.

Leviämisvaiheessa ovat myös Helsingin ja Uudenmaan, Kymenlaakson, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Vaasan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiirit.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut