Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Paperiliitto pitää UPM:n toimintaa uhkailuna ja pelkää palkkojen tippuvan kolmanneksella

Paperiliitto pitää tietoonsa saamia UPM:n ehtoja työntekijöiden uhkailuna. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Työntekijäpuolta edustava Paperiliitto syyttää metsäyhtiö UPM:ää koko neuvottelukierroksen vaarantamisesta. Paperiliiton mukaan UPM on alkanut tiedottaa työntekijöilleen, miten yritys aikoo vuoden 2022 alusta alkaen toimia, jos työehtosopimusta Paperiliiton kanssa ei saada sovittua liiketoimintakohtaisesti.

UPM kertoi aiemmin tiistaina, että se pyrkii käynnistämään liiketoimintakohtaiset työehtosopimusneuvottelut Paperiliiton kanssa. UPM kertoo, että Paperiliitto ei ole vastannut liiketoimintojen neuvottelukutsuihin myönteisesti vaan on edellyttänyt yhtä sopimusta koko konsernissa.

Paperiteollisuuden nykyinen työehtosopimus on voimassa tämän vuoden loppuun.

Paperiliitto pitää tietoonsa saamia UPM:n ehtoja työntekijöiden uhkailuna. Paperiliiton mukaan UPM:n esittämällä tavalla keskimääräinen palkka putoaisi liiton laskelman perusteella vähintään kolmanneksen.

Paperiliiton mukaan heikennykset kohdistuvat myös suoraan liiton toimintaan. Liiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan UPM haluaa murtaa luottamusmiesjärjestelmän ja Paperiliiton.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut