Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YK: Luonnonkatastrofien määrä kasvanut räjähdysmäisesti kuluneen puolen vuosisadan aikana

Sääkatastrofien määrä on viisinkertaistunut ajalla 1970-2019, kertoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO. Kuva maastopalon sammutuksesta Kaliforniassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Säästä johtuvien luonnonkatastrofien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viimeksi kuluneen puolen vuosisadan aikana, ja kasvun odotetaan edelleen jatkuvan, varoitti YK:n alainen Maailman ilmatieteen järjestö WMO keskiviikkona raportissaan.

Järjestön mukaan katastrofien aiheuttamat aineelliset tuhot ovat niin ikään koko ajan kasvaneet, vaikka paremmat ennakkovaroitusjärjestelmät ovatkin vähentäneet kuolonuhrien määrää.

WMO:n mukaan sääkatastrofien määrä on viisinkertaistunut vuodesta 1970 vuoteen 2019 mennessä. Tuona aikana maailmassa oli yli 11 000 säästä johtuvaa katastrofia, joissa kuoli yli kaksi miljoonaa ihmistä. Aineellista vahinkoa syntyi yli 3,6 biljoonan dollarin edestä.

Jos tuhot jyvitetään päiväkohtaisiksi, se merkitsisi, että joka päivä olisi luonnonkatastrofeissa kuollut 115 ihmistä ja syntynyt 202 miljoonan dollarin edestä vahinkoa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut