Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Yli puolet Suomen väestöstä on saanut kaksi koronarokotetta – sairaalahoidossa on lähes sata koronapotilasta

Suomessa yli puolet väestöstä (50,3 prosenttia) on saanut kaksi annosta koronarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tämä tarkoittaa 2,79:ää miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen annoksen on saanut 3,99 miljoonaa ihmistä eli 71,9 prosenttia väestöstä.

Prosenttiluvuissa otetaan huomioon koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on sairaalahoidossa 98 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 23 ihmistä.

Koronan vuoksi sairaalahoidossa on yksi ihminen enemmän kuin maanantaina. Tehohoidossa olevien määrä on noussut kolmella.

Suuren koronariskin ammatissa työskentelevä raskaana oleva voi saada erityisäitiysrahaa

Terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa ja lähiopetuksessa työskentelevillä raskaana olevalla työntekijällä voi olla oikeus erityisäitiysrahaan, jos häntä ei voi siirtää korvaavaan työhön, kertoo Kela tiedotteessaan.

Kelan mukaan deltamuunnoksen vuoksi koronavirusta voidaan pitää edelleen työhön liittyvänä vaaratekijänä terveydenhuollon työtehtävissä, joissa hoidetaan koronaviruspotilaita tai työskennellään ensihoitajana.

Tutkimustiedon perusteella deltamuunnos voi aiheuttaa raskaana olevalle vaikeamman taudin kuin aikaisemmat koronaviruksen muunnokset.

Kela katsoo koronaviruksen vaaratekijäksi myös varhaiskasvatuksen, jossa työntekijä on pitkäaikaisesti lähikontaktissa lapsijoukon kanssa ja jossa suojautumismahdollisuudet ovat rajalliset. Myös lähiopetusta antavalla opettajalla erityisäitiysrahan perusteiden voidaan katsoa täyttyvän.

Erityisäitiysrahan tarkoitus on korvata ansionmenetystä, jos henkilö joutuu jäämään pois työstään sen takia, että työtehtäviin tai työoloihin liittyvä tarttuva tauti tai muu vastaava seikka vaarantaa hänen tai sikiön terveyttä.

Yksi uusi kuolemantapaus viime keskiviikon jälkeen

Suomessa raportoitiin tänään 679 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon aikana on raportoitu 8 450 tartuntaa, mikä on 1 824 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa 127 861.

Viime keskiviikon jälkeen Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus.

Yhteensä koronaan liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa kirjattu 1 030. Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus on Suomessa 152 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 185.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (261) ja Kainuun (259) sairaanhoitopiireissä.

Kainuun soten yhtymähallitus on päättänyt tartuntatautilain mukaisista leviämisvaiheen rajoitustoimista Kajaanin kaupungin alueella.

Esimerkiksi uimahalli, kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja joukkueurheiluun käytettävät sisätilat suljetaan. Niitä voidaan kuitenkin käyttää koulujen liikunnan opetukseen ja muihin lakisääteisiin palveluihin sekä ammattiurheiluun.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä päätti maanantaina suosittaa, että matkustamista Kajaaniin tai Kajaanista tulee toistaiseksi välttää.

Vähiten koronaa on suhteessa väkilukuun puolestaan Ahvenanmaan (10) ja Länsi-Pohjan (24) sairaanhoitopiireissä. Luvut ovat pyöristettyjä.