Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttöä viikonloppuöisin rajoitetaan Helsingissä

Helsingissä aloitetaan kokeilu, jossa vuokrasähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Helsingin kaupunki ja sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset ovat sopineet muutoksista vuokrattavien sähköpotkulautojen käytössä. Helsingissä aloitetaan kokeilu, jossa vuokrasähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin puolesta yöstä aamuviiteen. Kokeilu kestää vuoden 2021 loppuun asti.

Lisäksi kaikki Helsingissä sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset eli Voi , TIER ja Lime ryhtyvät rajoittamaan sähköpotkulautojensa enimmäisnopeuksia.

Nopeuksista johtuvien tapaturmien vähentämiseksi vuokrapotkulautojen enimmäisnopeus laskee päivisin 25:stä 20 kilometriin tunnissa ja öisin (kello 00–05) 15 kilometriin tunnissa. Uudet enimmäisnopeudet ja aikarajoitukset otetaan käyttöön 3. syyskuuta kaikkialla Helsingissä.

Aiemmin nopeuden rajoittamista on kokeiltu keskusta-alueella viikonloppuöisin.

Pysäköintikäytäntöjä kehitetään

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessa, että uusien rajoitusten myötä kerätään tietoa, miten aikarajoitukset vaikuttavat sähköpotkulaudoilla tapahtuvien tapaturmien määrään.

Lisäksi tavoitteena on sopia yritysten kanssa keinoista, joilla vähennetään jalankulkua häiritsevää sähköpotkulautojen pysäköintiä. Keskustassa selvitetään mahdollisuutta sähköpotkulautojen pysäköinnin rajoittamiseen alueilla, joilla niiden pysäköinti on ongelmallisinta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut