Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Työtaakan alle uupuneen työntekijän tilanteen puutteellinen selvittäminen toi sakkotuomion kristillisdemokraattien nuorisojärjestölle ja sen ex-puheenjohtajalle

Iiro-Matti Nieminen / STT

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina kristillisdemokraattien nuorisojärjestön ja järjestön puheenjohtajana vuosina 2018–2019 toimineen miehen sakkoihin työturvallisuusrikoksesta.

Tapauksessa oli kyse siitä, oliko kd-nuorten puheenjohtajana toiminut mies vuonna 2018 laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia järjestön ainoan palkatun työntekijän terveydestä työssä. Nainen oli kärsinyt työuupumuksesta.

Naisen mukaan hänestä oli tuntunut siltä, ettei ex-puheenjohtaja ollut ymmärtänyt hänen työuupumustaan ja tarvetta vähentää tehtäviä, tuomiossa sanotaan.

Ex-puheenjohtaja kiisti syytteen. Hän sanoi pyrkineensä keskustelemaan kerran kuussa naisen kanssa jaksamisesta ja kuormituksesta. Miehen mukaan kertaakaan ei tullut esille, että tehdyt toimet olisivat olleet riittämättömiä.

Käräjäoikeus katsoi ex-puheenjohtajan huolimattomuudestaan laiminlyöneen huolehtia siitä, että työpaikalla oli riittävän järjestelmällisesti selvitetty ja tunnistettu työntekijän turvallisuudelle ja terveydelle aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät.

Muilta osin syyte hylättiin. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että työnantaja olisi laiminlyönyt velvollisuuttaan ryhtyä riittäviin toimiin työn kuormittavuuden vähentämiseksi.

Ex-puheenjohtaja tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tekee 440 euroa. Lisäksi nuorisojärjestö tuomittiin 850 euron yhteisösakkoon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut