Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taleban edennyt Panjshirin laaksossa - Yhdysvallat varoittaa sisällissodasta Afganistanissa

Afganistanissa Talebanin joukot ovat edenneet pitkälle Panjshirin laaksossa. Laaksoa puolustavat maan viimeiset Talebania vastustavat sissijoukot.

Tuoreiden tietojen mukaan Taleban-taistelijat ovat saapuneet Anabahin kylään, joka sijaitsee Panjshirin laaksossa noin 25 kilometrin päässä laakson reunasta.

Yhdysvalloissa toimiva Long War Journal -uutissivusto korostaa, että tiedot Panjshirin tilanteesta ovat kuitenkin osin epävarmoja ja ristiriitaisia. Joidenkin vahvistamattomien raporttien mukaan Taleban olisi miehittänyt laaksoa jo laajemminkin.

Monet ovat paenneet alueen kylistä viime päivinä, kirjoittaa italialainen avustusjärjestö Emergency, joka johtaa sairaalaa Panjshirissa.

Yhdysvaltain korkea-arvoinen kenraali Mark Milley on varoittanut, että Afganistania saattaa uhata laajempi sisällissota. Hän kyseenalaisti Fox News -televisiokanavan haastattelussa sen, kykeneekö Taleban vahvistamaan valtansa pyrkiessään muuttumaan sissijärjestöstä Afganistanin hallinnoksi.

– Luulen, että on olemassa ainakin erittäin merkittävä todennäköisyys laajemmalle sisällissodalle, sanoi Milley, joka on Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja.

Milleyn mukaan Afganistanin sisällissota tarjoaisi kasvualustan kansainvälisen terrorismin uudelle nousulle.