Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Pyydän anteeksi, Paavo Väyrynen!" – Omatunto rupesi soimaamaan Päivi Räsästä, katuu nyt sanojaan konkaripoliitikosta

Päivi Räsänen haluaisi ottaa sanojaan takaisin.
Tommi Salo

Tommi Salo

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja, ex-ministeri Päivi Räsänen julkaisi torstaiaamuna avoimen kirjeen, jossa hän pyytää vilpittömästi anteeksi konkaripoliitikko Paavo Väyryseltä.

Kirjeessään Räsänen sanoo, että hänen soimaava omatuntonsa vaatii korjaamaan sanomisiaan MTV-liven uutisaamuun liittyen.

Räsänen oli joutunut uutisaamun lähetyksen päätteeksi kymmenen pikakysymyksen eteen, joissa sai vastata vain sanoilla yliarvostettu tai aliarvostettu.

Räsäsen mukaan vastauksia on yleensä turha lähteä jälkikorjailemaan, mutta hän haluaa tehdä nyt kuitenkin yhden julkisen korjauksen, koska vastaus kohdistui suoraan ihmiseen.

– Yhtenä pikakysymyksistä kysyttiin Paavo Väyrysestä. Valitsin sanan yliarvostettu pohtien viime vuosien surullisia käänteitä hänen urallaan. Mutta vastasin väärin ja tätä kadun. Toivon, että voisin tämän korjata.

Räsäsen olisi pitänyt omien sanojensa mukaan sanoa aliarvostettu.

– Hän (Väyrynen) on tehnyt pitkän elämäntyön isänmaan hyväksi ja sitä on syytä kunnioittaa. Hän on joutunut kohtuuttoman arvostelun kohteeksi monessa käänteessä. Ja ennen kaikkea ketään ihmistä ei voi arvostaa liikaa.

– Paavo Väyrynen on Jumalalle rakas ja arvokas – paljon arvokkaampi kuin kukaan ihmisistä häntä osaisi arvostaa. Sanavalintani tässä oli Paavo Väyrysen arvoa loukkaava – ja varmasti myös hänen tukijoitaan. Vilpittömästi anteeksi! Räsänen kirjoittaa avoimessa kirjeessään.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut