Pikaruoalla on Suomessa pitkä historia – nakkikioskeilla tapeltiin jo 1930-luvulla, olympialaiset toivat maahan Amerikan maut

Nakkikioskit yleistyivät, kun haluttiin palvella iltaisin ja öisin myös ravintoloista palaavia asiakkaita. Kuva on 1970-luvulta. Finna/Helsingin kaupunginmuseo

Pikaruokaa on Suomessa myyty jo toistasataa vuotta. Makkaran myyntiin erikoistuneet kioskit alkoivat yleistyä suurimmissa kaupungeissa 1920- ja 30-luvuilla. Jo sitä ennen makkaraa myytiin kaduilla kärryistä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja