Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallitus haluaa puuttua naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja esittää raportoijan tehtävän perustamista

Hallitus esittää naisiin kohdistuvan väkivallan raportoijan tehtävän perustamista. Kuvassa valtiovarainministeri Annikka Saarikko (vas.), sisäministeri Maria Ohisalo ja pääministeri Sanna Marin. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Hallitus esittää naisiin kohdistuvan väkivallan raportoijan tehtävän perustamista. Raportoija seuraisi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja perheväkivaltaa, kansallisen lainsäädännön toimivuutta ja kansainvälisten velvoitteiden toteutumista. Tehtävä olisi itsenäinen ja riippumaton. Raportoijana toimisi yhdenvertaisuusvaltuutettu, jolla olisi oikeus saada tietyin edellytyksin myös salassa pidettäviä tietoja.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoo naisiin kohdistuvan väkivallan oleva vakava ihmisoikeus- ja tasa-arvo-ongelma Suomessa.

– On tärkeää, että Suomeen perustetaan itsenäinen ja riippumaton tehtävä, joka muun muassa seuraa miten lainsäädäntö ja työ väkivaltaa vastaan toimii. Tavoitteena on, että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja perheväkivaltaan voitaisiin puuttua tehokkaammin ja uhrien asema parantuisi, Henriksson sanoo tiedotteessa.

Perheväkivallan osalta raportoijan tehtävät kattaisivat myös esimerkiksi miehiin ja poikiin kohdistuvan väkivallan.

Lain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2022 alussa. Naisiin kohdistuvan väkivallan raportoijan tehtävän perustaminen sisältyy pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusohjelmaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut