Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KKV varoittaa: Sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman entiset asiakkaat saaneet aiheettomia perintäkirjeitä

Sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman entisille asiakkaille on lähetetty aiheettomia perintäkirjeitä, vaikka asiakkaat olisivat jo aiemmin kiistäneet laskut ja reklamoineet niistä. Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

KKV:n mukaan Fi-Nergy Voiman entiset asiakkaat ovat saaneet perintätoimistolta syyskuun aikana laskuja, joissa otsikkona on "Selvityspyyntö puuttuvasta suorituksesta".

KKV muistuttaa, että perintälain mukaan kirjeperintää ei saa jatkaa, jos velallinen on kiistänyt maksuvelvollisuutensa asiallisin perustein.

Osalla perintäkirjeen saaneista kuluttajista sähkösopimus päättyi jo viime vuoden lopulla tai tämän vuoden alkupuolella. KKV:n mukaan kirjeissä väitetään kuitenkin virheellisesti, että Fi-Nergy Voima olisi toimittanut asiakkaalle sähköä 10. kesäkuuta saakka, eli siihen asti, kun yhtiön sähköntoimitukset keskeytyivät.

Osa Fi-Nergy Voiman entisistä asiakkaista on KKV:n mukaan kertonut saaneensa perintäkirjeen myös kesäkuun 10. päivän jälkeiseen aikaan kohdistuneesta ennakkolaskutuksesta. KKV:n mukaan tällainen perintä on täysin perusteetonta, sillä se kohdistuu aikaan, jolloin Fi-Nergy Voima ei ole voinut enää toimittaa sähköä.

"Ei pidä maksaa"

KKV ohjeistaa, että Fi-Nergy Voiman laskuja ei pidä maksaa. Laskusta on syytä reklamoida perintäyhtiön asiakaspalveluun. Jos perintä jatkuu, voi tarvittaessa olla yhteydessä KKV:n kuluttajaneuvontaan.

Viime viikolla KKV kertoi, että sähköyhtiö 365 Hankinta on lähettänyt kuluttajille aiheettomia laskuja, joita ei pidä maksaa.

Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan sähköntoimitukset asiakkaille keskeytyivät kesäkuussa, koska kantaverkkoyhtiö Fingrid purki sopimuksen Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan sähkötaseesta vastanneen yrityksen kanssa. Energiavirasto kehotti yhtiöiden asiakkaita hankkimaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän.

Markkinaoikeus määräsi aiemmin tänä vuonna Fi-Nergy Voimalle useita 100 000 euron uhkasakolla tehostettuja kieltoja, jotka liittyivät muun muassa sähkön ennakkolaskutukseen.

KKV:n mukaan Fi-Nergy Voima oli laskuttanut asiakkailtaan ylisuuria ennakkomaksuja heidän todelliseen sähkönkäyttöönsä verrattuna sekä muuttanut sähkönmyyntisopimusten ehtoja lainvastaisella tavalla.