Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Millainen on koronapassi ja miten maahantulo muuttuu? – Seuraa suorana STM:n tiedotustilaisuutta kello 14.15 alkaen

Koronapassi on käytännössä Omakanta-palvelusta saatava EU:n koronatodistus. Markku Ulander / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Hallitus antaa eduskunnalle esityksen tartuntatautilain muutoksista. Esityksessä käsitellään EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallista käyttöä eli koronapassia sekä maahantulosäännöksiä, jotka ehkäisevät ulkomaista alkuperää olevien koronavirustartuntojen leviämistä Suomeen.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden kello 14.15. Voit seurata tilaisuutta suorana alla olevasta kuvakkeesta, kun lähetys alkaa.

Tiedotustilaisuudessa ovat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja hallitusneuvos Kirsi Ruuhonen STM:stä, ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä hallitusneuvos Liisa Huhtala työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisäksi kysymyksiin vastaavat STM:n lakimies Maija Neva, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietoarkkitehti Mika Pihlajamäki ja Kanta-palvelujen päätuoteomistaja Mia Mustonen Kelasta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut