Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kouluväkivaltaa rikokseksi vaativa kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Kansalaisaloite, jossa vaaditaan kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin luovutettiin keskiviikkona eduskunnalle. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Kansalaisaloite, jossa vaaditaan kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin luovutettiin keskiviikkona eduskunnalle. Aloitteessa esitetään, että koulukiusaaminen sisällytettäisiin rikoslakiin omana nimikkeenään.

Lakiin kirjaaminen velvoittaisi lasten ja nuorten kanssa työskentelevät puuttumaan kiusaamistilanteisiin ja viemään asioita eteenpäin.

– Koulukiusaaminen terminä piilottaa taakseen henkistä ja fyysistä väkivaltaa aina nolaamisesta ja juorujen levittämisestä lyömiseen ja tönimiseen asti. Aikuisten maailmassa kyse olisi lievästä sekä törkeästä pahoinpitelystä tai kunnianloukkauksesta, aloitteessa todetaan.

Aloitteelle kertyi kaikkiaan reilut 56 000 allekirjoitusta. Allekirjoitusten määrä lähti nopeaan kasvuun, kun Helsingin Koskelassa tapahtuneen henkirikoksen syytteistä uutisoitiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut