Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jäikö THL:n ja STM:n koronainfo näkemättä? – Katso tästä tallenne tiedotustilaisuudesta

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki osallistuu koronatilanteen tilannekatsaukseen. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät tänään tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Tilannekatsauksessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sekä projektipäällikkö Anna Katz ja johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Voipio-Pulkki otti tilaisuudessa kantaa muun muassa koululaisten maskinkäyttöön. Voipio-Pulkin mukaan THL ottaa maskisuosituksen uudelleen tarkasteluun "mahdollisesti lähipäivinä tai ensi viikolla".

Tiedotustilaisuudessa ilmeni myös, että Suomessa rokotusten kohdeväestöstä eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 83 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, ja 67 prosenttia kaksi rokoteannosta. Toisen annoksen rokotuskattavuus on kaikissa yli 60-vuotiaiden ikäryhmissä yli 86 prosenttia. Ikäryhmässä 50–59 vuotta kattavuus on jo lähes 82 prosenttia ja 40–49-vuotiailla yli 73 prosenttia.

Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (6.–19.9.) uusia koronavirustartuntoja ilmaantui 107 sataatuhatta asukasta kohden, mikä on 27 prosenttia vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana, jolloin tartuntoja ilmaantui 146 sataatuhatta asukasta kohden. Tapausmäärien lasku jatkuu, viikolla 37 todettiin 2 788 tartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 3 130. Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia.

Voit katsoa tallenteen infosta alla olevasta kuvakkeesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut