Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintojen saajat eivät saavu paikan päälle Tukholmaan – rauhanpalkinnon seremonia Oslossa edelleen auki

Nobel-juhlintaa Tukholmassa joulukuussa 2019. AFP / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintoja ei tänäkään vuonna jaeta paikan päällä Tukholmassa. Palkintojen saajat ottavat mitalinsa ja diplominsa vastaan kotimaissaan, kertoo Nobel-säätiö tiedotteessaan.

Nobelin rauhanpalkinnon saaja sen sijaan saattaa päästä vastaanottamaan palkintonsa paikan päällä Oslossa, säätiö kertoo.

Norjan Nobel-komitea kertoo Oslon palkintoseremonian järjestelyistä lokakuun puolivälissä.

Tukholmassa perinteistä Nobel-juhlaa ei järjestetä, vaan joulukuun juhlallisuudet järjestetään osaksi etäyhteyksin, osaksi paikan päällä. 10. joulukuuta Tukholmassa järjestetään palkintoseremonia, jossa "toivottavasti" on läsnä paikallinen yleisö, tiedotteessa kerrotaan.

Nobel-säätiön johtajan Vidar Helgesenin mukaan hajautettuun palkintojenjakoon on päädytty siksi, että pandemian suuntaan ja kansainväliseen matkustamiseen liittyy epävarmuutta.

– Luulen, että kaikki haluaisivat covid-19-pandemian olevan ohi, mutta emme ole vielä siellä asti, Helgesen sanoo tiedotteessa.

Nobel-palkinnot jaettiin poikkeusjärjestelyin myös viime vuonna.

Palkintojen saajat julkistetaan lokakuun alkupuolella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut