Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi tupakkalaki eduskuntaan – tupakka-askeista vähemmän houkuttelevia ja tupakointikielto leikkikentille ja yleisille uimarannoille

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen tupakkalain muuttamiseksi. Lainmuutoksella tupakka-askeista poistuisivat muun muassa bränditunnukset ja logot.

Tupakkalaissa säädettäisiin myös muun muassa täyttösäiliöiden ja nikotiininesteen ulkoasua koskevista vaatimuksista.

Muutoksilla vähennettäisiin tupakkalaissa tarkoitettujen tuotteiden ja niiden vähittäismyyntipakkausten houkuttelevuutta ja estettäisiin käyttämästä pakkauksia markkinoinnissa. Tällä pyritään vaikuttamaan etenkin siihen, että nuoret eivät alkaisi käyttää tupakkatuotteita tai vastaavia tuotteita.

Tuotteiden ja niiden vähittäismyyntipakkausten yhdenmukaistamista koskeva sääntely tulisi voimaan vuoden siirtymäajan jälkeen vuoden 2023 alussa.

Tuotteet, joilla on tarkoitettu saamaan tupakkatuotteelle aikaan tunnusomainen tuoksu tai maku, kiellettäisiin. Tunnusomaisia makuja tupakkatuotteissa ovat esimerkiksi suklaa, mansikka ja mentoli.

Tupakointi myös kiellettäisiin leikkikentillä ja yleisillä uimarannoilla. Näin halutaan suojella etenkin pieniä lapsia passiivisen tupakoinnin haitoilta ja vähennettäisiin tupakoinnista aiheutuvaa roskaantumista ja ympäristöhaittoja.

-----------------------

Korjattu aiempaa uutista klo 16.30: Poistettu virke, joka ei ole hallituksen esityksessä enää: "Lisäksi tunnusomaisten tuoksujen ja makujen kieltoa laajennettaisiin koskemaan kaikkia tupakkatuotteita, kun nykyisin kielto koskee vain savukkeita ja kääretupakkaa".