Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ranskalainen luksusbrändi Saint Laurent lopettaa turkisten käytön

Eläinsuojelujärjestöt ovat pitkään lobanneet muotiteollisuutta luopumaan turkisten käytöstä vaatteissaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskalainen muotimerkki Saint Laurent aikoo lopettaa turkisten käytön kokoelmissaan ensi vuodesta lähtien. Asiasta kertoi perjantaina muotimerkin emoyhtiö Kering .

Saint Laurent tunnetaan myös pidemmällä nimellään Yves Saint Laurent.

Keringin toinen brändi Brioni aikoo myös hylätä turkisten käytön. Tämän myötä kaikki muotiryhmän brändit ovat turkiksettomia.

Eläinsuojelujärjestöt ovat pitkään lobanneet muotiteollisuutta luopumaan turkisten käytöstä vaatteissaan. Monet suuryritykset ovatkin viime vuonna päättäneet luopua turkiksesta. Näiden joukossa ovat muun muassa Versace , Chanel ja Michael Kors .

Erityisesti eläinsuojelujärjestö Peta on protestoinut Saint Laurentia vastaan tänä vuonna, kun huippumalli Kate Moss oli esiintynyt kettutakissa muotitalon mainoskampanjassa.

Aiemmin Keringin merkeistä turkiksesta luopui Gucci vuonna 2017. Sitä seurasivat Balenciaga , Bottega Veneta ja Alexander McQueen .

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut