Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Henkilö sai "Kelalta" etuuksien takaisinmaksupyynnön MobilePay-sovellukseen – toimi näin, jos huijari on lähestynyt sinua

Kelan nimissä on lähetetty rahansiirtopyyntö mobiilimaksusovellus MobilePayssä. Niko Jouhkimainen
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Kelan nimissä on lähetetty rahansiirtopyyntö mobiilimaksusovellus MobilePayssä. Kela kertoo tiedotteessaan kyseessä olevan huijaus, eikä se koskaan peri etuuksia takaisin mobiilimaksusovelluksessa.

Kelan tietoon on tullut tapaus, jossa henkilö saanut Kelan nimissä olevan maksupyynnön mobiilimaksusovellus MobilePayssä. Pyynnössä väitetään, että Kela perii vastaanottajan etuuksia takaisin.

Kelan lähettämät takaisinperintäpäätökset tulevat postissa Kelan kirjeenä. Lisäksi takaisinperintäpäätökset ja maksutiedot voi tarkastaa OmaKelasta, johon päästäkseen asiakkaan on tunnistauduttava.

Kela neuvoo maksupyyntöjä saaneita ilmoittamaan asiasta pankille ja poliisille, sekä perehtymään tietovuoto-oppaaseen. Maksupyyntöä ei tule hyväksyä tai siirtää rahaa pyytäjälle.

Juttua korjattu kello 15.46: Jutussa ja otsikossa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että takaisinmaksupyyntöjä olisi tapahtunut useampi. Kelan tietoon on tullut vain yksi huijaustapaus.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut