Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ainakin kolme kuoli ja kymmeniä loukkaantui junan suistuttua raiteiltaan Yhdysvalloissa

Amtrakin tiedotteen mukaan sen Empire Builder 7/27 -junan kyydissä oli noin 147 matkustajaa ja 13 junan henkilökuntaan kuuluvaa. Arkistokuvassa matkustajia nousemassa junaan 3. syyskuuta. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö, Mika-Matti Taskinen / STT

Yhdysvalloissa ainakin kolme ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui vakavassa junaonnettomuudessa Montanan osavaltiossa.

Chicagosta kohti Yhdysvaltain länsirannikkoa matkalla olleen junan kerrotaan suistuneen raiteiltaan, mutta onnettomuuteen johtaneet syyt ovat edelleen epävarmoja. Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta on lähettänyt ryhmän paikalle tutkimaan onnettomuutta.

Viranomaisten mukaan junan kymmenestä vaunusta kahdeksan suistui raiteilta. Amtrak -yhtiön Empire Builder -junassa oli onnettomuushetkellä noin 160 ihmistä.

– Olemme surun murtamia viranomaisten vahvistettua, että kolme ihmistä on kuollut onnettomuudessa, Amtrak sanoi julkilausumassaan.

Yhtiö kertoo, että se on yhdessä paikallisviranomaisten kanssa siirtänyt loukkaantuneita ja evakuoinut muita matkustajia. Yhdysvaltalainen New York Times -lehti kirjoittaa, että loukkaantuneita olisi paikallisviranomaisten mukaan yli 50.

– Kaikki elossa olleet on pelastettu, paikallinen katastrofi- ja hätäviranomainen Amanda Frickel sanoi New York Timesin mukaan.

Onnettomuus tapahtui lähellä Joplinin kylää Montanan pohjoisosassa lähellä Kanadan rajaa paikallista aikaa lauantai-iltapäivänä.

"Emmehän me voi suistua raiteilta"

New York Timesin haastattelema junassa ollut kertoo heränneensä junan suistumiseen raiteilta.

– Ensin ajattelin, että suistumme raiteilta, mutta totta puhuakseni kärsin ahdistuksesta ja olin kuullut tarinoita suistumisista, Washingtonin osavaltion Seattleen matkalla ollut Megan Vandervest sanoi.

– Sitten ajattelin, että tämä on hullua, emmehän me voi suistua raiteilta.

Viime vuosina Yhdysvalloissa on tapahtunut joitakin kuolemaan johtaneita junaonnettomuuksia. Vuonna 2018 Etelä-Carolinassa kaksi ihmistä kuoli, kun väärälle raiteelle ajettu juna törmäsi raiteella olleeseen tavarajunaan. Vuotta aiemmin vakava onnettomuus koettiin Washingtonin osavaltiossa, missä junan vaunuja suistui alas rautatiesillalta alla kulkeneen valtatien aamuruuhkan sekaan.

----

Lähteenä myös AFP

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut