Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Suomalaisyritys pystyttää salaperäistä raja-aitaa Viron ja Venäjän välille

Anna Kivinen

Anna Kivinen

Viron ja Venäjän välistä raja-aitaa rakentaa Iltalehden mukaan suomalainen yritys GRK Infra yhdessä virolaisen Merkon kanssa.

Rakennustöitä tehdään Iltalehden mukaan Luhamaan rajanylitysaseman ja Viron, Latvian ja Venäjän rajojen yhtymäkohdan välisellä 23,5 kilometrin pituisella osuudella. IL:n mukaan seuraavan 39,5 kilometriä pitkän rajaosuuden rakennustyöt alkoivat syyskuun puolivälissä.

Aidan rakentamiseen antoi IL:n mukaan alkusysäyksen virolaisen suojelupoliisin Eston Kohverin kaappaaminen Kaakkois-Viron raja-alueelta Venäjälle vuonna 2014. Toinen alkusysäys oli vuoden 2015 pakolaiskriisi,.

Toistaiseksi Viron Venäjän vastaisella rajalla on ollut IL:n mukaan pakolaisiin verrattuna reippaasti enemmän töitä salakuljettajista. Rajan yli yritetään tuoda Venäjältä Viroon lähinnä tupakkaa.

Virolla ja Venäjällä ei ole voimassa olevaa rajasopimusta. Näin ollen raja, johon Viro aitaansa nyt pystyttää, on osin kiistanalainen, IL kertoo.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen Egert Belitšev kertoo Iltalehdelle, että raja-aidan ensimmäisen ja toisen vaiheen rakentaminen maksaa yhteensä 38 miljoonaa euroa.

115 kilometriä pitkän raja-aidan pitäisi olla valmis vuonna 2026. Täydessä mitassaan aita kattaa lähes koko Viron ja Venäjän välisen rajan maaosuuden, IL kertoo.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c96cf2a6-ff93-4590-b17b-0a3b0a5f4d8f

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut