Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutissuomalainen: Enemmistö eduskuntaryhmistä kannattaa abortin helpottamista

Uutissuomalaisen tekemän kyselyn mukaan kynnystä aborttiin madaltaisivat SDP, kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnassa on enemmän ryhmiä, jotka helpottaisivat abortin tekemistä kuin niitä, jotka pitäisivät lainsäädännön nykyisellään, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen tekemän kyselyn mukaan kynnystä aborttiin madaltaisivat SDP, kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Nykyisellään aborttilain pitäisi perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien ryhmäjohto sekä Harry Harkimo ja Ano Turtiainen. Keskustan eduskuntaryhmä ei ole käsitellyt asiaa.

SDP:n ryhmänjohtajan Antti Lindtmanin mukaan aborttilaki tulisi muuttaa paremmin raskaana olevan itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi.

– Terveydenhuollon ammattihenkilön suorittaman terveydentilan kokonaisvaltaisen arvioinnin lisäksi ei alle 12 viikon raskauden keskeytyksessä pitäisi olla muita ennakkoehtoja. Esimerkiksi vaatimus kahden eri lääkärin lausunnosta voidaan poistaa laista, Lindtman vastasi Uutissuomalaiselle.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Ville Tavio sanoi, että syntymättömän lapsen oikeudet edellyttävät lääketieteellistä arvioita ja abortin tekemistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut