Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Hämeenlinnan epäillyn poliisiampujan lapsi oli otettu huostaan – sosiaalityöntekijät olivat 37-vuotiaan miehen luona kotikäynnillä

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Hämeenlinnan perjantaisesta poliisiampumisesta epäilty 37-vuotias mies on ollut tekemisissä sosiaaliviranomaisten kanssa lastaan koskevissa asioissa, Ilta-Sanomat kertoo.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että miehen pieni lapsi on ollut otettuna huostaan. Lastensuojelun työntekijät ovat toimineet myös lapsen edunvalvojan sijaisina elatusavusta sovittaessa.

Poliisi esittää 37-vuotiasta vangittavaksi murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Hänen epäillään ampuneen poliisia viime perjantaina kerrostalon pihalla Hämeenlinnan Kettumäessä. Mies loukkaantui poliisin laukauksesta.

Ampumavälikohtaus sattui, kun Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työpari oli kotikäynnillä 37-vuotiaan asunnolla.

Poliisit tarjosivat tilanteessa virka-apua sosiaalipuolen työntekijöille. Poliisi on kertonut käyttäneensä asetta vaarallisen henkilön taltuttamiseksi.

Poliisin ampumisesta epäilty 37-vuotias asuu tapahtumapaikkana olleessa kerrostalossa. Erään naapurin mukaan hän muutti taloon hiljattain. Ampumavälikohtauksessa loukkaantunut poliisi on jo päässyt sairaalasta.