Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Hämeenlinnan epäillyn poliisiampujan lapsi oli otettu huostaan – sosiaalityöntekijät olivat 37-vuotiaan miehen luona kotikäynnillä

Hämeenlinnassa ammuttiin perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia. Poliisi käytti virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. Vesa Moilanen
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Hämeenlinnan perjantaisesta poliisiampumisesta epäilty 37-vuotias mies on ollut tekemisissä sosiaaliviranomaisten kanssa lastaan koskevissa asioissa, Ilta-Sanomat kertoo.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että miehen pieni lapsi on ollut otettuna huostaan. Lastensuojelun työntekijät ovat toimineet myös lapsen edunvalvojan sijaisina elatusavusta sovittaessa.

Poliisi esittää 37-vuotiasta vangittavaksi murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Hänen epäillään ampuneen poliisia viime perjantaina kerrostalon pihalla Hämeenlinnan Kettumäessä. Mies loukkaantui poliisin laukauksesta.

Ampumavälikohtaus sattui, kun Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työpari oli kotikäynnillä 37-vuotiaan asunnolla.

Poliisit tarjosivat tilanteessa virka-apua sosiaalipuolen työntekijöille. Poliisi on kertonut käyttäneensä asetta vaarallisen henkilön taltuttamiseksi.

Poliisin ampumisesta epäilty 37-vuotias asuu tapahtumapaikkana olleessa kerrostalossa. Erään naapurin mukaan hän muutti taloon hiljattain. Ampumavälikohtauksessa loukkaantunut poliisi on jo päässyt sairaalasta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut