Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU haluaa Volkswagenin maksavan korvauksia eurooppalaisille asiakkailleen dieselgate-päästöskandaalin vuoksi

Euroopan unioni kehottaa autovalmistaja Volkswagenia maksamaan korvauksia kaikille eurooppalaisille asiakkailleen niin kutsutun dieselgate-päästöskandaalin vuoksi. Loppuvuodesta 2015 autovalmistaja jäi Yhdysvalloissa kiinni huijaamisesta päästötesteissä.

Volkswagen on toistaiseksi maksanut korvauksia tapauksesta asiakkailleen ainoastaan Saksassa ja Yhdysvalloissa. EU:n mukaan autoyhtiö on ollut haluton löytämään yhteistä ratkaisua kuluttajansuojajärjestöjen kanssa.

– Kaikkien kuluttajien on saatava korvauksensa, EU:n oikeuskomissaari Didier Reynders sanoo.

Dieselgatessa kävi ilmi, että Volkswagen oli vuosien ajan käyttänyt dieselautoissaan ohjelmistoa, joka pienensi niiden päästöjä testitilanteissa ympäristönsuojelusääntelyn täyttämiseksi.

Tosimaailman käytössä automallien päästöt olivat jopa 40 kertaa suurempia kuin testeissä. Saksalaisen autoteollisuuden kivijalkana pidetyn Volkswagenin häikäilemätön toiminta oli koko kansainvälistä autoteollisuutta ravistellut talousskandaali.

Skandaali johti muun muassa Volkswagenin silloisen toimitusjohtajan Martin Winterkornin eroon ja useisiin tähän kohdistuviin rikossyytteisiin.