Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britney Spears sai toiveensa läpi – tuomioistuin kumosi väliaikaisesti laulajan isän holhousvastuun

Yhdysvalloissa oikeusistuin on myöntynyt poptähti Britney Spearsin pyyntöön tämän isän holhousvastuun väliaikaisesta lopettamisesta. Asiasta päätti losangelesilaisen oikeusistuimen tuomari, kertoo muun muassa New York Times -lehti.

Tuomari kuitenkin määräsi uuden väliaikaisen holhoojan valvomaan Spearsin raha-asioita. Isän holhousvastuun lopettamista kokonaan on määrä käsitellä oikeudessa uudestaan myöhemmin tämä vuonna.

Tuoreessa käsittelyssä laulajan asianajaja Mathew Rosengard kutsui Spearsin isää julmaksi, vahingolliseksi ja loukkaavaksi mieheksi.

– Hän (Britney Spears) haluaa hänet (isän) pois elämästään tänään, ei viipyilevää vahingollista läsnäoloa, Rosengard sanoi uutiskanava CNN :n mukaan.

– Britney ansaitsee herätä huomenna niin, että hänen isänsä ei ole hänen holhoojansa.

Britney Spears on aiemmin kertonut julkisuudessa 13 vuotta kestäneen holhousjärjestelyn rajoittaneen elämäänsä ja olleen hyväksikäyttöä.

Laulajan isä James Spears on ollut pitkälti vastuussa 39-vuotiaan tyttärensä taloudesta ja yksityiselämästä vuodesta 2008 lähtien. Holhousmääräys annettiin laulajan vuonna 2007 tapahtuneen erittäin julkisen henkisen romahduksen jälkeen.

Aiemmin syyskuussa kerrottiin myös laulajan isän hakeneen taloudellisen holhousvastuun lopettamista oikeudessa. Hakemuksessa sanottiin, että Spears tietää tyttärensä "uskovan, että hän voi hoitaa oman elämänsä".

"Olen ylpeä, Britney on ylpeä"

Spearsin tapaus on herättänyt paljon keskustelua ja siitä on julkaistu jo dokumenttielokuviakin. Esimerkiksi New York Timesin dokumentissa kerrotaan, että myös Jamiena tunnettu James Spears olisi asentanut valvontakameroita tyttärensä huoneeseen. Tämä on kiistänyt syytökset.

Laulajan puolesta on myös järjestetty useita mielenosoituksia. Kymmeniä mielenosoittajia ja faneja oli kokoontunut keskiviikkona oikeustalon ulkopuolelle osoittamaan tukensa. Heidän kylteissään luki iskulauseita kuten "Free Britney" eli vapauttakaa Britney ja "Jail Jamie" eli vangitkaa Jamie.

Rosengard ylisti laulajan vapautta vaativaa FreeBritney-liikettä keskiviikkona.

– Tämä on ollut kovaa työtä, tämä on ollut intensiivistä. Olen ylpeä. Britney on ylpeä, hän sanoi CNN:n mukaan.

– Mielestäni FreeBritney-liikkeen tuki on ollut tärkeänä apuna. Siinä määrin, että se mahdollisti sen, että firmani sai vietyä pallon maaliviivan yli.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.