Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU-komission von der Leyen tapaa Marinin Suomen-vierailullaan – komission puheenjohtajan "Helsinski"-tviitti poistettiin

Pääministeri Sanna Marin (vas.) keskustelemassa EU-komission Ursula von der Leyerin kanssa Brysselissä viime vuoden helmikuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailee tänään Suomessa. Von der Leyenin vierailu rajoittuu Helsinkiin, jossa hän tapaa pääministeri Sanna Marinin (sd.). Keskustelun aiheena ovat ajankohtaiset EU-asiat.

Vierailun yhteydessä EU-komissio julkistaa arvionsa Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmasta ja ehdotuksen EU:n neuvoston päätökseksi suunnitelmasta. Suunnitelma hyväksytään EU:n neuvostossa noin kuukausi sen jälkeen, kun komissio on julkistanut arvionsa ja ehdotuksensa Helsingissä.

Elpymissuunnitelmien avulla maat saavat käyttöönsä varoja EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista. Elpymispaketilla vastataan koronakriisiin talousvaikutuksiin.

Suomen elpymissuunnitelma nojautuu vihreään siirtymään, digitalisaatioon, työllisyyteen ja sote-palveluihin.

"Helsinski"-tviitti poistettiin

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen oli tviittiinsä liitetyn videon mukaan tänään vierailemassa "Helsinskissä". Kirjoitusvirheen sisältävä tviitti kuitenkin poistettiin pikaisesti.

Poistetulla videolla näytettiin kuvaa Eteläsatamasta, Tuomiokirkosta ja eduskuntatalosta sekä Tallinnasta, jonne Von der Leyen suuntaa Helsingin jälkeen.

"Helsinski" on melko tavallinen väärinkirjoitus Helsingistä, jota ilmenee varsinkin ranskan- ja espanjankielisissä teksteissä.

---

Korjattu klo 14.43: Von der Leyen ei tapaa valtiovarainministeri Saarikkoa, koska ministeri on Luxemburgissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut