Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kalifornian rannikolla mereen on vuotanut liki puoli miljoonaa litraa öljyä

200 000 asukkaan Huntington Beachin kaupungin rannikolle on rantautunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa Kalifornian rannikolla tapahtunut öljyvuoto on aiheuttanut merkittäviä ympäristövaurioita, kertoo muun muassa uutiskanava CNN . Sunnuntaina aamulla paikallista aikaa havaitussa vuodossa mereen on päätynyt arviolta liki puoli miljoonaa litraa öljyä.

200 000 asukkaan Huntington Beachin kaupungin rannikolle on rantautunut suuria määriä kuolleita lintuja ja kaloja. Kaupunki sijaitsee noin 50 kilometriä Los Angelesista etelään.

Viranomaisten mukaan vuotoa ei ole vielä saatu kokonaan tukittua, vaikka osittaisia paikkauksia on tehty.

Vuodon syystä ei ole vielä varmuutta. CNN:n mukaan vuoto on tiettävästi lähtöisin Amplify Energy -yhtiön putkesta. Yhtiö kertoi tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Olemme sitoutuneet olemaan täällä kunnes tilanne on saatu päätökseen, yhtiön toimitusjohtaja Martyn Willsher kertoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Vuodon on kerrottu tapahtuneen runsaan seitsemän kilometrin etäisyydellä rannikosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut