Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi valvoo kevyen liikenteen turvallisuutta keskiviikkona koko maassa – myös pysäköinninvalvontaa tehostetaan

Poliisi valvoo keskiviikkona jalankulkijoiden ja kaksipyöräisillä ajoneuvoilla liikkuvien turvallisuutta. Aalto Risto
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Poliisi tiedottaa valvovansa suojattomien tienkäyttäjien turvallisuutta liikenteessä tämän viikon keskiviikkona koko maassa. Suojattomalla tienkäyttäjällä tarkoitetaan jalankulkijoita ja kaksipyöräisten ajoneuvojen kuljettajia.

Turvallisuutta valvotaan kohdentamalla valvontaa sekä moottorikäyttöisten ajoneuvojen että jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajiin ja heidän liikennekäyttäytymiseensä.

Valvonnassa keskitytään liikennevalojen noudattamiseen, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien jalkakäytävillä ajamiseen sekä kaikkien tiekäyttäjäryhmien väistämissääntöjen noudattamiseen suojateillä ja risteyksissä.

– Tavoitteena on lisätä liikenneturvallisuutta etenkin suojateillä ja pyöräteiden jatkeilla, jotka ovat tilastojen mukaan vaaran paikkoja. Täten valvontapäivänä puututaan myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteella.

Kallion mukaan valvonnassa puututaan pääasiassa tapauksiin, jossa ajoneuvo on laittomasti pysäytetty tai pysäköity jalkakäytävälle, suojatielle, pyörätielle tai -kaistalle. Pysäköinninvalvonta toteutetaan yhteistyössä kunnallisen pysäköinninvalvonnan kanssa.

Suojattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista on poliisin mukaan suuri, tänä vuonna 34,8 prosenttia.

– Tästä syystä näiden tienkäyttäjäryhmien turvallisuuden tulee olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä. Poliisin valvontapäivä tähtääkin erityisesti onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseen, Kallio sanoo.

Tilastokeskuksen tilastoista ilmenee tänä vuonna tieliikenteessä loukkaantuneen noin 330 pyöräilijää sekä 144 jalankulkijaa. Mopoilijoita on loukkaantunut 210.

– On kuitenkin hyvä huomioida, että kaikki pyöräilijöiden onnettomuudet, varsinkaan niin sanotut yksittäisonnettomuudet, joissa ei ole muita osallisia, eivät tule poliisin tietoon, eivätkä täten päädy viralliseen tilastoon. Eli loukkaantuneiden määrä on suurempi kuin virallinen tilasto, Kallio muistuttaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut