Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Amnesty: Taleban tappoi antautuneita sotilaita – iskun siviiliuhreissa 17-vuotias tyttö

Amnesty korostaa, että Afganistanin uuden hallinnon täytyy tehdä selväksi, että ihmisoikeuksien loukkauksia ei sallita ja että niihin syyllistyneet joutuvat vastuuseen teoistaan. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT

Afganistanissa Talebanin joukot ovat tappaneet antautuneita sotilaita, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tuore tutkimus. Raportin mukaan talebanit surmasivat kaikkiaan 13 hazara-vähemmistön jäsentä Daykundin maakunnassa.

Elokuun lopulla tehdyn iskun kahdesta siviiliuhrista toinen oli Amnestyn mukaan 17-vuotias tyttö. Silminnäkijät kertoivat Talebanin tappaneen yhdeksän entistä sotilasta sen jälkeen, kun nämä olivat jo antautuneet. Antautuneiden joukkojen teloittaminen voi täyttää sotarikoksen tunnusmerkistön.

Talebanin nimittämä poliisipäällikkö Sadiqullah Abed kiisti kaikki teloitukset.

Amnesty korostaa, että Afganistanin uuden hallinnon täytyy tehdä selväksi, että ihmisoikeuksien loukkauksia ei sallita ja että niihin syyllistyneet joutuvat vastuuseen teoistaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut