Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ylen kysely: Eduskunnan enemmistö haluaa huumeiden käytön pysyvän rangaistavana

Kyselyyn vastasi 138 kansanedustajaa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Enemmistö kansanedustajista haluaa, että huumeiden käyttö pysyy jatkossakin rangaistavana, ilmenee Ylen kyselystä . Kyselyyn vastasi 138 kansanedustajaa, joista 122 vastusti ajatusta dekriminalisoinnista.

15 kannatti ajatusta, että rangaistavuudesta luovuttaisiin. Tässä joukossa oli kymmenen vihreiden ja viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa.

Vastustajien mielestä rangaistavuudesta luopuminen voisi lisätä käyttöä lasten ja nuorten keskuudessa. Lakimuutoksessa nähtiin myös signaali huumemyönteisyydestä.

Terveysalan järjestöt ovat kannattaneet rangaistavuudesta luopumista. Niiden mukaan huumeiden ongelmakäyttöön tulisi puuttua ensisijaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon keinoin.

Rangaistuksista luopumista ovat puoltaneet muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Maailman terveysjärjestö WHO.

Samansuuntaiset tulokset saatiin myös Lännen Median kyselyssä syyskuun puolivälissä. Kyselyssä tiedusteltiin kantaa kannabiksen laillistamiseen vihreiden puoluekokouslinjauksen mukaisesti. Vastaukset saatiin tuolloin 111 kansanedustajalta, joista 90 prosenttia torjui ajatuksen.

Käyttörikoksista luopumista vastusti 79 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut