Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Palaa takaisin Afrikkaan" – Tesla joutuu maksamaan hurjat korvaukset rasismia kokeneelle entiselle työntekijälleen

Sähköautoistaan tuttu Tesla tuomittiin maksamaan jättikorvaukset rasismia kokeneelle ex-työntekijälleen. Liittovaltion tuomioistuin päätti Yhdysvalloissa, että Teslan on maksettava entiselle työntekijälleen Owen Diazille kaikkiaan 137 miljoonaa dollaria Diazin kokemasta rasismista ja vihamielisyydestä.

CNBC:n mukaan oikeus tuomitsi suuremmat korvaukset kuin Diazin asianajajat vaativat. Jättisumma koostuu 130 miljoonan dollarin rangaistusmaksusta ja seitsemän miljoonan dollarin korvauksesta henkisistä kärsimyksistä.

Diaz kertoi tuomioistuimelle joutuneensa kokemaan työyhteisössä rasismia ja vihamielisyyttä. Diazin mukaan kollegat halvensivat häntä ja työpaikan muita mustia työntekijöitä ja käskivät heitä "palaamaan takaisin Afrikkaan". Diaz kertoi myös, että työtiloissa oli rasistinen graffiti ja piirustus.

Diazin asianajajien mukaan tapausta voitiin viedä eteenpäin ainoastaan siksi, että Diaz ei ollut allekirjoittanut yhtä Teslan pakollisista sopimuksista, jolla yritys haluaa, että työntekijät ratkaisevat mahdolliset riidat ilman julkista oikeudenkäyntiä.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.