Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Matkailualan näkymät paranivat viime vuodesta

Noin viidennes matkailuyrityksistä arvioi henkilökunnan määrän kasvavan seuraavan vuoden aikana, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Liisa Kujala / STT

Matkailualan lähiajan suhdanneodotukset ovat merkittävästi paremmat kuin vuosi sitten, mutta tulevaisuudennäkymät koetaan yhä muita toimialoja negatiivisempina, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Selvityksen mukaan suhdanteen paranemista odottavien osuus matkailualalla on kaksinkertainen verrattuna viime vuoteen. Positiivisista odotuksista huolimatta useampi vastaaja totesi, ettei yritys toivu koronakriisiä edeltäneeseen aikaan. Vastanneista yrityksistä yhdeksän prosenttia kertoi pyrkivänsä voimakkaasti kasvuun ja 29 prosenttia pyrkii mahdollisuuksien mukaan.

Myös odotukset henkilökunnan määrän kehityksestä ovat positiiviset, ja ne ovat nousseet selkeästi viime vuodesta. Selvityksen mukaan matkailuyrityksistä 21 prosenttia arvioi henkilökunnan määrän kasvavan seuraavan vuoden aikana.

TEM:in mukaan merkillepantavaa on, että henkilökunnan määrän supistumista odottavien osuus on laskenut merkittävästi viime vuoteen verrattuna.

Matkailun työllistämisodotukset ovat kuitenkin heikommat kuin koko maassa ja vertailutoimialoilla keskimäärin. Selvityksen mukaan matkailualan pk-yritykset kokevat, että varsinkin yritykselle sopivan työvoiman saatavuus on heikentynyt kahden viime vuoden aikana muita toimialoja enemmän.

Tiedot perustuvat pk-yritysbarometriin ja ne julkistettiin työ- ja elinkeinoministeriön matkailun vuosiseminaarissa. Matkailualan yrityksistä vastasi pk-yritysbarometriin kesä-heinäkuussa 491 kappaletta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut