Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz eroaa, kiistää syyllistyneensä korruptioon

Kurzista on avattu tutkinta jutussa, jossa poliitikkojen epäillään junailleen itselleen positiivista mediajulkisuutta rahalla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz on ilmoittanut eroavansa tehtävästään. Kurzista on avattu tutkinta jutussa, jossa poliitikkojen epäillään junailleen itselleen positiivista mediajulkisuutta rahalla.

Oikeistolaista ÖVP-puoluetta edustavan Kurzin lisäksi tutkinnan kohteena on yhdeksän muuta henkilöä ja kolme organisaatiota. Syyttäjien mukaan talousministeriön varoja olisi käytetty manipuloimaan sanomalehden mielipidekyselyitä siten, että paikallinen media olisi julkaissut puolueelle myötämielisiä tuloksia.

Epäiltyjen tekojen epäillään tapahtuneen vuosien 2016–2018 aikana, jolloin Kurzin johtama puolue oli hallituksessa oikeistopopulistisen vapauspuolueen kanssa.

Itävallan media on kertonut lehden olevan sanomalehti Österreich.

Kurz kiistää syyllisyytensä

Kurz sanoi tiedotustilaisuudessa esittävänsä ulkoministeri Alexander Schallenbergia uudeksi liittokansleriksi ja jatkavansa itse puolueensa puheenjohtajana ja lainsäätäjänä parlamentissa.

Varakansleri ja vihreiden johtaja Werner Kogler pyysi perjantaina ÖVP:tä nimittämään uuden liittokanslerin. Koglerin mukaan Kurz ei enää kelpaa virkaan.

Kurz on kiistänyt syyllisyytensä. Hän toisti lauantaina, että häntä vastaan ​​esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa.

– Voin todistaa sen, olen varma siitä, hän sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut