Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

USA ja Britannia kehottivat kansalaisiaan pysymään poissa Kabulin hotelleista

Yhdysvallat ja Britannia kehottavat kansalaisiaan pysymään poissa Afganistanin pääkaupungin Kabulin hotelleista. Kuva Kabulista on syyskuulta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvallat ja Britannia kehottavat kansalaisiaan pysymään poissa Afganistanin pääkaupungin Kabulin hotelleista. Varoitus tuli sen jälkeen, kun äärijärjestö Isisin paikallinen haara ilmoitti tehneensä Afganistanin Kunduzin kaupungissa perjantaina tapahtuneen pommi-iskun moskeijaan.

Yhdysvallat ja Britannia varoittivat maanantaina erityisesti Kabulin tunnetusta Serena-hotellista. Yhdysvaltain ulkoministeriö viittasi alueen "turvallisuusuhkiin". Ulkomaalaisten aiemmin suosima luksushotelli Serena on ollut kahdesti ääriliikkeiden iskujen kohteena.

Afganistanin pohjoisosassa Kunduzissa tehty moskeijaisku oli verisin hyökkäys Afganistanissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain joukot lähtivät maasta elokuussa. Yli 50 ihmistä kuoli ja toistasataa haavoittui pommiräjähdyksessä shiialaisessa moskeijassa.

Maata hallitsevan äärijärjestö Talebanin mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Talebanin kilpailija, äärijärjestö Isisin Afganistanin haara eli niin sanottu Isis-K ilmoittautui myöhemmin iskun tekijäksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut