Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ranska aikoo käyttää 30 miljardia teollisuusremonttiin

Presidentti Macronin mukaan Ranskan olisi noustava kansainväliseksi innovaation ja tutkimuksen johtajaksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan presidentti Emmanuel Macron julkisti tiistaina hintalapultaan 30 miljardin euron suuruisen suunnitelman, jonka tarkoituksena on remontoida maan koko teollisuusjärjestelmä. Macronin mukaan Ranskan olisi noustava jälleen kansainväliseksi innovaation ja tutkimuksen johtajaksi.

Macronin mukaan Ranska on muihin Euroopan maihin verrattuna vitkastellut tärkeiden uudistusten tekemisessä. Presidentti sanoo Ranskan olevan 15–20 vuotta jälkijunassa monista naapureistaan.

Macronin päätös julkistettiin puoli vuotta ennen seuraavia presidentinvaaleja.

Presidentti myös sanoi, että Ranska investoi miljardi euroa vuoteen 2030 mennessä ydinvoiman tuottamiseksi erityisesti suunnittelemalla pieniä ydinreaktoreita.

Seuraavan vuosikymmenen aikana Ranska pyrkii nousemaan vihreän vedyn maailmanlaajuiseksi johtajaksi ja tuomaan maanteille kaksi miljoonaa sähkö- tai hybridiautoa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut