Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Leirintäalueella tapeltiin, mies kuoli saamaansa päävammaan yön aikana – hovioikeus tuomitsi pahoinpitelijän myös kuolemantuottamuksesta

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut parikymppisen miehen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta leirintäalueella Puumalassa kesällä 2019. Timo Hartikainen / LEHTIKUVA

STT

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut parikymppisen miehen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta leirintäalueella Puumalassa kesällä 2019. Aiemmin käräjäoikeus oli katsonut, että mies syyllistyi asiassa vain pahoinpitelyyn.

Mies ja uhri, 1970-luvulla syntynyt mies, olivat työkavereita. Ravintolaillan jälkeen heille tuli riitaa, jota seuranneessa kamppailutilanteessa tuomittu mies hovioikeuden mukaan kuristi uhria ja kohdisti tämän päähän väkivaltaa.

Mies ja uhri jatkoivat illanviettoa uhrin huoneessa. Jossain vaiheessa uhri menetti tajuntansa saamansa päävamman takia ja menehtyi.

Hovioikeus katsoi, että mies aiheutti huolimattomuudellaan uhrin kuoleman, kun hän yöpyi vahvasti päihtyneen uhrin kanssa samassa huoneessa tarkistamatta tämän vointia. Mies tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut